Prev   Next

Back to the top of the FAQ

Q. I installed the software, but it doesn't protect anything at all!

A.

Probably the AuthentiX ISAPI filter is not loading. Make sure you have followed the installation instructions properly.

The main dialog of the Windows AuthentiX GUI should have a message at the top saying "The filter is loaded and running correctly".

Even so, go the MMC for IIS and right click properties and click on the Filters tab. The ISAPI filter should be loaded, and should have a green "go" arrow beside it. If you are using a time-expiry version, make sure that the software has not expired - look in the About Box, If you are using the request-limited (990) version, then perhaps the request limit has been reached - look in the About Box to check and if so, restart IISAdmin.

If none of the above apply, then far and away the most common issue is the following: You are not protecting the same directory you are accessing via the browser!

  • Make sure you are accessing the files via http.
  • Make sure you are accessing URLs on the same machine that you installed AuthentiX on!
  • Make sure you are protecting a directory on the same hard drive as the directory that IIS is using!
  • Make sure you are protecting the same directory you are accessing, even though it is on the same machine and the same drive!
Often a second administrator has reorganised the webroot and/or IIS virtual directories without you knowing.
Other times you may be attempting to protect a backup or "staging" set of directories.
It is all worth checking.

IE will sometimes log you in with your current login without telling you. Try using Netscape or turn off NTCR (Integrated Windows Authentication in Windows 2000).

Back to the top of the FAQ

Prev   Next